Mobiele websites

Het internet is met drastische sprongen geëvolueerd deze voorbije jaren. Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Responsive webdesign is dan ook een must geworden bij de realisatie van een website :
 
  • Optimaal gebruiksgemak
  • Verbeterde online terugvindbaarheid
  • Gecentraliseerd informatie aanbod
  • Platform onafhankelijkheid

Het ontwikkelen van een mobiele website gaat meestal hand in hand met de bouw van de eigenlijke website of internet applicatie, doch kan indien gewenst ook afzonderlijk gerealiseerd en geïntegreerd worden met een bestaande website. Tijdens de conceptuele fase worden al de vereisten voor mobiele bezoekers mee in kaart gebracht. Het resultaat is dan ook steevast een naadloze geïntegreerde totaaloplossing.
 

Responsive Webdesign

Een webdesign by Westsite wordt steevast gerealiseerd aan de hand van Responsive Webdesign. Deze technologie maakt het mogelijk om een perfecte ondersteuning te voorzien voor de verschillende mobiele internet platformen die heden ten dage door bezoekers gehanteerd worden. Een pagina zal dankzij responsive webdesign technieken op verschillende manieren aan de bezoeker aangeboden worden, afhankelijk van het door de bezoeker gebruikte toestel.  Een Responsive webdesign zorgt ervoor dat de bezoekers van uw website steeds een hoogstaande kwalitatieve herinnering overhouden aan uw bedrijf, ongeacht het feit of zij via desktop, een laptop, tablet of smartphone de website bezochten. 

Sinds april 2015 biedt een mobiele site tevens een bijkomend voordeel : mobiele websites scoren beter in Google! Een jaar na deze update werd de impact van een mobiele bezoekersondersteuning op de rangorde van zijn zoekresultaten nogmaals verhoogd door Google.