Skip to main content

Intranet & extranet oplossingen

Een efficiënte manier om informatie ter beschikking te stellen aan de juiste mensen.
Een intranet of extranet vormt een van het publieke internet gescheiden website, dewelke enkel bereikbaar is voor interne medewerkers (intranet) of externe partijen (extranet). Waar een intranet de communicatie en samenwerking binnen het bedrijf centraliseert, zal een extranet op een gecontroleerde wijze, de samenwerking tussen een bedrijf en de buitenwereld stimuleren.

Intranet en extranet oplossingen zijn onbeperkt in grootte en bijzonder rendabel. Zowel intranet als extranet besparen door op drastische wijze de productie- en distributiekosten te drukken van veel gebruikte papieren documenten en andere kantoor of administratie gerelateerde kosten.

Toegang tot een intranet of extranet wordt geregeld met behulp van een login mechanisme. Gebruikers die over een account beschikken kunnen zich met behulp van een paswoord, aanmelden. Eens aangemeld beschikken de gebruikers, naargelang hun machtigingen, over een waaier van informatie en functionaliteiten.
 

Back-Office en ERP integratie

Dergelijke van het publiek afgescheiden portalen, worden meestal ook met de bestaande back-office toepassingen, zoals het ERP, systeem verbonden. Zodoende kan informatie gecentraliseerd beheerd worden, doch waar nodig tegelijkertijd beschikbaar gesteld worden via een eenvoudige (en indien gewenst ge-encrypteerde) internet verbinding. Naast het optimaliseren van communicatie processen biedt een intranet of extranet tevens een waaier aan bijkomende informatie voor de beheerders die het portaal aanbieden, daar het gebruik ervan een belangrijke bron van informatie vormt op basis waarvan beslissingen aangaande het bedrijfsbeleid ondersteund kunnen worden.

Ontvang updates van Westsite

Blijf op de hoogte met nieuws, tips en speciale aanbiedingen

Helaas zijn wij niet helderziend... Gelieve een e-mailadres in te geven.
We zullen uw e-mail nooit met iemand anders delen.