Wikipedia biedt nu al zijn informatie aan via een ge-encrypteerde SSL verbinding. Dit houdt in dat iedereen nu ongestoord informatie kan lezen en zijn kennis kan uitbreiden zonder dat vadertje staat, big brother of een derde partij weet wat je juist aan het lezen bent.

De gevolgen voor de reguliere website eigenaar zijn groot. Tijdens de eerste week vlak na de omschakeling naar encryptie, stond heel de Google zoekresultaten lijst volledig door elkaar. Daar Wikipedia door veel mensen gelezen wordt en dikwijls ook een uitgebreide bron van informatie rond een zeker onderwerp bevat, staan deze pagina's vrijwel altijd op de eerste plaats. Het omschakelen naar een nieuwe https versie van al de Wiki pagina's, moest dan ook volledig opnieuw door de indexatie mechanismes van Google opgevangen worden.

Mocht je zelf de wens hebben om je communicatie tussen je bezoekers en je website te beveiligen, weet dan dat Google dit ook sinds midden 2014, daadwerkelijk beloont met een hogere rang orde. De boost is weliswaar klein, maar in tegenstelling tot heel wat andere zogenaamde impactvolle parameters die louter speculatief van aard zijn, is het encrypteren van een website een basis voor Google.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.