RankBrain - GoogleRankBrain, de naam van Google's nieuwste factor in de bepaling van de zoekresultaten, is een Artificiële Intelligentie (A.I.).

Deze voorbije maanden werd RankBrain succesvol ingezet in het bepalen van de zoekresultaten. Iedere seconde krijgt Google miljoenen zoekopdrachten te verwerken. RankBrain, maakt gebruik van een artificiële intelligentie om deze geschreven opdrachten binnen mathematische entiteiten, vectors genoemd, te capsuleren zodoende dat computers deze kunnen verstaan.

Als RankBrain een woord of zin niet verstaat of herkent, kan het hierdoor een gokje doen om te weten te komen aan welke woorden of termen de zoekopdracht gerelateerd zou zijn en zodoende de gepaste zoekresultaten aan te kunnen bieden. Hierdoor kan het vragen verwerken die het nog niet eerder te verwerken kreeg en leert het ook bij.

15% van de zoekopdrachten worden inmiddels door RankBrain verwerkt. De Artificiële intelligentie is het resultaat van jaren werk en onderzoek van Google binnen de wereld van het machinaal leren. In testen waarin Google specialisten gevraagd werden om te raden welke pagina's het best zouden scoren in Google, scoorden deze 70% correct. RankBrain veraste zijn eigen ontwerpers door 80% te halen.

Lees hier het volledige artikel op www.bloomberg.com.

Meer weten over Google's Artificiële intelligentie programma's en Machinaal leren