Google zal in de rangorde bepaling van zijn zoekresultaten vanaf heden rekening houden met het feit of uw site al dan wel of niet beveiligd is. Zodoende zoekt de internet gigant het gebruik van beveiligde communicatie protocollen op het internet te helpen boosten.

Uw website voorzien van de nodige beveilingsprotocollen, zoals het HTTPS protocol,  zal er dus voor zorgen dat u beter zal scoren bij Google dan soortgelijke websites van uw concurrenten die geen veiligheidsprotocol hanteren.

Wenst u uw site te beveiligen, neem nu contact op met onze specialisten.

HTTPS (Secure) is een uitbreiding op het HTTP-protocol met als doel een veilige uitwisseling van gegevens. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld iemand die afluistert, onmogelijk wordt om te weten welke gegevens verstuurd worden.

Een HTTPS-verbinding is een normale HTTP-verbinding bovenop een SSL-Verbinding (Secure Socket Layer). De SSL-verbinding versleutelt hierbij het HTTP-verkeer, waardoor het verkeer, als het onderschept wordt, niet uit te lezen valt zonder het encryptie-algoritme te kraken. Dit in tegenstelling tot normaal HTTP-verkeer. Dit wordt namelijk als onversleutelde tekst over de verbinding verstuurd, waardoor het zonder iets te kraken uit te lezen valt als het onderschept wordt.

Meer informatie omtrent deze beslissing van Google.

Lees ook het artikkel op de BBC website.