Einde mei 2014, Google lanceert een dienst voor z'n Europese gebruikers om hun de mogelijkheid te bieden "vergeten te worden" in de online zoekrobot. Deze beslissing volgde na een eerdere uitspraak van het Europese hof, dat iedere persoon het recht heeft om vergeten te worden.

Echter blijkt de realisatie van deze dienst voor de nodige kopzorgen te zorgen bij de pientere Google specialisten. Iemand van het internet verwijderen heeft namelijk als gevolg dat web-pagina's met meldingen over of door de persoon in kwestie, mogelijks door andere partijen opgezet en/of beheerd worden ook niet meer teruggevonden kunnen worden.
 
Stel je voor dat de naam van een van je klanten opduikt op de blog van je webshop waarin hij/zij commentaar geeft op een van je producten. Ineens beslist deze persoon dat hij niet meer online gevonden wenst te kunnen worden, en slaagt er hierdoor in om je webshop pagina waar de vermelding van zijn naam stond, ineens niet meer teruggevonden kan worden via Google.

Het geheel van interagerende componenten vormt hierdoor dus een stevige kluif, waar de jongens bij Google nog volop hun werk aan hebben, wist David Drummond, hoofd van de juridische dienst bij Google, gisteren nog in een artikel in The Guardian te bevestigen. 

Lees het artikel.